Team Catharina Española

Catharina Española-Spaans Leren Tilburg

Hoi, ik ben Catharina en geef Spaanse les

 Lessen op jouw tempo en niveau

De manier van lesgeven is gericht op jou. Je leert in een prettige en ontspannen omgeving.  Zo krijg jij de mogelijkheid om het Spaans snel eigen te maken op jouw tempo en niveau.

 Iedereen leert op zijn eigen manier het beste

Iedereen leert anders, dat heb ik na 41 jaar lesgeven wel geleerd. Eerst 34 jaar als dansdocente en sportinstructrice en nu 7 jaar als docente Spaans. Mijn lesmethode heb ik ook zo ontwikkeld, dat het altijd aansluit bij jouw beste manier van leren.

Passie voor Spanje

In mijn lessen proef en voel je de passie voor Spanje. Naast de aandacht voor deze prachtige bloemrijke taal, krijg je vanzelf veel mee over de Spaanse cultuur.

Je mag ook altijd mijn Spaanse boeken lenen, die heb ik voor elk niveau.

Taalreizen, wandelreizen en Spaanse weekenden

Elk jaar kun je mee op reis. Dat kan een taalreis zijn met excursies of een wandelreis boordevol verrassingen. Het docententeam uit Spanje laat niets te wensen over. Elke dag leer je, uiteraard pas je het gelijk toe als je in Spanje bent.

Komt het even niet uit om naar Spanje te gaan? Elk jaar komt het docententeam uit Spanje naar Nederland. Een weekend met veel uren Spaanse les en een Spaans feestje.

Vrijblijvend gesprek

Weet je nog niet waar je Spaans wil leren. Neem contact op met mij voor een vrijblijvend gesprek. Dat kan telefonisch of je komt even langs. Je bent van harte welkom, welke keus je daarna ook maakt.

Heb je nog een andere vraag? Ik help je graag, stuur mij een bericht en je hoort snel van me.

Groetjes,

Catharina Española

Spaans docent Laura

Hoi, ik ben Laura en geef Spaanse les bij Catharina Española

 Passie voor Spaanse taal

Mijn passie voor de Spaanse taal ontstond toen ik voor een half jaar op Lanzarote woonde. Voordat ik aan een studie Spaans begon, ging ik eerst voor een aantal maanden naar een talenschool in Salamanca. Na veel leuke ervaringen in Salamanca, besloot ik door middel van de Fontys Lerarenopleiding Spaans te Tilburg mijn kennis te verbreden. Binnen mijn curriculum volgde ik een talencursus Spaans aan de Universidad Nebrija in Madrid. Verder volgde ik mijn minor aan de Universidad Católica San Antonio de Murcia.

Naast al mijn ervaringen in Spanje, gaf ik in Nederland als docente les op verschillende scholen. Persoonlijke begeleiding vind ik van belang, ieder individu is immers uniek. Naast het verrijken van de Spaanse kennis is er in mijn lessen ook altijd ruimte voor gezelligheid!

Monique in Barcelona

Hoi, ik ben Monique en geef les bij Catharina

Liefde voor Spaanse taal

Ik ben docent Spaans sinds 1980, al een hele tijd dus! Met mijn ouders ging ik in de jaren 60 al naar Spanje op vakantie. Daar heb ik mijn eerste Spaanse woorden geleerd en is mijn liefde voor de Spaanse taal begonnen. Toen mijn leraar Latijn op de middelbare school mij aanraadde om Spaans te gaan studeren omdat het de taal van de toekomst was, stond mijn keuze vast.

Ik heb Spaanse taal- en letterkunde gestudeerd aan de Universiteit van Nijmegen en de Universiteit van Utrecht. Mijn eerste lessen heb ik aan volwassenen gegeven, daarna heb ik in het MBO, HBO en VO gewerkt.

Sinds 2009 werk ik op De Nieuwste School hier in Tilburg, de laatste jaren niet meer als docent Spaans maar als schoolopleider. Hoewel deze functie mij prima bevalt begon ik het lesgeven in Spaans toch wel te missen…er is niets mooiers dan met anderen je enthousiasme voor en kennis van de Spaanse taal en cultuur te delen! Dat ik Catharina tegenkwam kan dan ook geen toeval zijn geweest…..;-)

In mijn lessen gaan cursisten veel zelf aan de slag met allerlei opdrachten. Mijn jarenlange ervaring heeft me geleerd dat je leert door het te doen, door fouten te maken en feedback te krijgen. En dit alles in een ontspannen, gezellige sfeer..