Wandelvakantie Noord Spanje Los Picos de Europa

Hoogtepunt – kabelbaan Fuente Dé.

Op 15 september vertrek naar Bilbao, Noord-Spanje, samen met Catharina Española, een wandelreis dwars door het bergmassief Picos de Europa met als startpunt een dag in de bijzondere stad Bilbao en een bezoek aan het wereldberoemde Guggenheim museum.

Schrijf je in, laat je verrassen en geniet met volle teugen!

Op en top Spanje!

Neem één minuutje tijd voor jezelf…. Lees over de nieuwste reis

Een kleine greep uit het programma

Wandelvakantie Noord Spanje naar Picos de Europa

Nieuwe wandelreis naar Noord Spanje

Het is de eerste keer dat we een reis aanbieden in het noorden van Spanje, maar het moest er echt van komen want ook het noorden van Spanje is prachtig, totaal anders, groen, groots, en heel interessant om te gaan ontdekken.
Wandelvakantie Noord Spanje naar Picos de Europa
Wandelreis en vakantie in Picos de Europa

Reisleider Sergio 9 dagen op onderzoek

Sergio heeft voor ons weer een prachtige reis samengesteld en daarvoor is hij 9 dagen in het noorden geweest om alles zelf uit te zoeken en de beste en mooiste wandelingen uit te kiezen en de lekkerste restaurantjes uit te proberen.  Hij zal ons de hele reis vergezellen, alles in het Spaans natuurlijk en degenen die hem al kennen weten dat hij een wandelende encyclopedie is. Wat weet hij toch veel!
Eten met deelnemers van de Spanje reis in 2019

Eén dag naar Bilbao Noord Spanje

Wandelvakantie Spanje met bezoek aan Bilbao Guggeheim museum

Een bezoek aan het Guggenheim in Bilbao

We vliegen van Brussel naar Bilbao en zoals gezegd, bezoek aan de stad, bezoek aan het Guggenheim en heerlijk eten in het oude centrum.

Wandelvakantie Spanje met bezoek aan Bilbao Guggeheim museum

Het actieve deel van de wandelvakantie

Daarna met het openbaar vervoer naar El Parque Nacional Picos de Europa. Dit is het oudste nationale park van Europa, en het tweede meest bezochte park van het land na de Teide op Tenerife. Het enorme bergmassief verbindt Asturias, Castilla-Leon en Cantabrië.

Wandelen langs Los Lagos de Covadonga

Daar maken we spectaculaire wandelingen en onderweg passeren we Los Lagos de Covadonga. Dit zijn 2 gletsjermeren in Asturië, nl. het Enolmeer en het Ercinameer. Zij vormen dus samen de meren van Covadonga en liggen op een hoogte van 1134 m in het Picios de Europa gebergte. De meren vormen het hart van dit Parque Nacional.

Populairste attractie van Cantabrië

Een ander hoogtepunt is een rit met de kabelbaan Fuente Dé. Dit is de populairste attractie van Cantabrië. De uitzichten zijn fantastisch en eenmaal boven zijn er ook verschillende routes te belopen, de een nog mooier dan de ander. En dat gaan we doen!

Cantaberische kust in September

De Cantabrische kust in September

We gaan een stuk van de Cantabrische kust zien en ook die van Asturias. Totaal anders dan de kust in het zuiden, schilderachtig, woest en indrukwekkend.
Bezoek aan de stad Oviedo met Spaans leren Tilburg

Bezoek aan historische stad Oviedo

Een bezoek aan de prachtige levendige historische stad Oviedo staat ook op het programma en nog veel meer andere bijzonder mooie plekjes!
En dan nog het heerlijke eten en drinken onderweg. Iedere dag weer een feest!
Bezoek aan de stad Oviedo met Spaans leren Tilburg

Inbegrepen

 • Engels en Spaanstalige gids

  Voor iedereen toegankelijk, Sergio spreekt Spaans en Engels.

 • 7 nachten 2 pers. kamers

  De prijs is voor een tweepersoonskamer. Alléén op een kamer kan ook, daarvoor rekenen we een toeslag van € 20, – per nacht.

 • Altijd met een professionele gids op pad

  Vooral voor de gezelligheid en gedetailleerde uitleg over alles wat je maar wilt vragen. Maar zeker ook voor je veiligheid.

 • 2 picnics in de bergen

  Genieten pur sang, in alle rust streek delicatessen eten en drinken.

 • Transfer van en naar vliegveld inbegrepen

  Als je in Bilbao bent geland, ben je op vakantie. Transfer van en naar het vliegveld is inbegrepen.

Niet inbegrepen

 • De vlucht

  De vlucht dien je zelf te boeken in overleg met Catharina Española. Catharina neemt zelf contact met je op na je inschrijving.

 • Maaltijden

  De maaltijden zijn voor eigen rekening. De gids zorgt er wel voor dat je op plekjes komt waar je als toerist niet zomaar terecht komt. Behalve dat je lekker eet zijn de prijzen zeer aangenaam.

 • Entree voor de monumenten

  Je kiest zelf of je de verschillende monumenten bezoekt, of dat je het bezoek een keer over slaat.

Reviews over de reizenIn oktober heb ik voor de tweede keer een reis gemaakt onder leiding van Sergio. De eerste reis was geweldig. De wandelingen, de uitleg, de zorg, de plekken waar je komt … De tweede reis was zo mogelijk nog gezelliger, nog leuker, nog mooier, zelfs nog authentieker. Je maakt kennis en je ervaart het echte Spanje. Datkomt door de hotels die Sergio uitkiest. Door de soort wandelingen die hij organiseert. De lunchplekken die hij uitkiest. Door de manier waarop hij onderweg de heerlijkste happen serveert. Uniek zoals hij een tomaat versiert en onderweg opdient op een “sterrenmanier”. Door zijn humor. Wat hebben we een plezier gehad! Wandelen in Donana is mooi, maar Sergio maakt er een feest van door de wandeling zo te plannen dat we vanaf de hoge duinen de zon konden zien ondergaan in de oceaan. Daarbij toverde hij heerlijke tapas en natuurlijk de echte Monzanilla uit zijn rugzak! Niet te vergeten: Sergio spreekt Spaans zo duidelijk, zo rustig en zo aangepast dat ik met maar een goed jaar ervaring in Spaans heel veel kan verstaan en zo heel veel bijleer. En wat ik niet goed heb begrepen leggen de reisgenoten me uit. Ik ga in mei zeker weer mee. Dank je wel Catharina dat je deze reizen organiseert!

Mariette KobussenAl twee jaar cursistNet terug van alweer de derde geweldige wandelreis met Sergio (georganiseerd door Catharina Española). In de omschrijving op de website is geen woord te veel gezegd, wat hebben we weer genoten! Heerlijk om zo ondergedompeld te worden in de spaanse taal, natuur, cultuur en gastronomie.

Wilma BeekmansCursist van het eerste uur

Data en prijzen

 • 15 – 22 september 2019
 • Vanaf € 955,-  prijs excl. vlucht en transfer
 • Toeslag 1 persoonskamer € 20,- per nacht

Hoe verder als je je hebt ingeschreven?

Catharina neemt contact met je op en bespreekt alles wat je wil weten. Enkelen van onze deelnemers verlengen deze reis met een studiereis naar Sanlúcar de Barrameda.

Stuur meer vrijblijvend informatie

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.