Wandelen door het gebergte van Andalusië

Met als hoogtepunt El Caminito del Rey

De wandelreis is weer helemaal opnieuw samengesteld door Sergio, onze lokale gids. Deze reis is ontwikkeld naar wens van oud deelnemers. Sergio weet dan ook precies hoe hij jou moet verrassen.

Schrijf je in, laat je verrassen en geniet met volle teugen!

Je geniet dan ook in de meest complete zin van het woord. Geweldige sfeer, fantastische uitzichten, sublieme geuren en smaken van lokale versnaperingen en streekwijnen. Daarnaast kom je weer thuis met een flinke dosis cultureel erfgoed.

Op en top Spanje!

Neem één minuutje tijd voor jezelf…. Ja, ben je zover?

Een dag tijdens jouw wandelvakantie in Andalusië.

Wandelvakantie Andalusië

Je vliegt eerst naar Málaga voor je vakantie in Andalusië. Je bent geland en je hebt je koffers gevonden. Zo…., de vakantie kan beginnen. Sergio, onze geweldige gids, staat al op je te wachten en brengt je naar je hotel.

In Antequera ben je meteen op je gemak. Het is een prachtige oude stad die de zo’n typische Spaanse sfeer uitstraalt. Hier ben je de eerste 3 nachten van je reis.

Antequera is een stad in Andalusië, Spanje. De ligging van de stad is indrukwekkend: met vele overblijfselen van oude stadsmuren en een Moors kasteel dat op een overhangende rots boven de stad uittorent. (bron: Wikipedia)

Antquera Wandelvakantie Andalusië - Spaans leren Tilburg

Vanuit Antequera maak je 3 spectaculaire wandelingen

Desfiladero de los Gaitanes

Tussen hoge bergen en kliffen vind je een natuurpark met helderblauwe meren en prachtige natuur. Dit gebied is bevolkt door een grote diversiteit aan roofvogels.

Hoogtepunt van de wandelreis

Heb je wel eens gehoord van “Het Koningspad”? Dat is dit. In het Spaans ook wel Camino del Rey of Caminito del Rey. Dit is een van de hoogtepunten van het stuwmeren- en berggebied van Los Gaitanes.

Een paar jaar geleden is het pad helemaal vernieuwd en beveiligd maar in 1921 oorspronkelijk aangelegd en geopend door Koning Alfonso XIII.

Het gebied is ook een ideale plek voor wandelaars, kanoërs, natuurliefhebbers en bergbeklimmers.

Wandelvakantie Andalusië - Caminito del Rey - Spaans leren Tilburg - Catharina Española
Wandelreis Catharina Espanola - El Caminito del Rey - hoog

El Paraje Natural de El Torcal

Wandelen door het El Torcal natuurreservaat, el Paraje Natural de El Torcal,  één van de mooiste en indrukwekkendste geologische natuurparken van Andalusië. Dit natuurgebied is op 18 juli 1989 uitgeroepen tot natuurpark, waardoor het speciale bescherming geniet.

De merkwaardige rotsformaties van het gebergte waren ooit zeebodem en zijn ontstaan door de opwaartse druk van vulkanische activiteit in combinatie met winderosie. Vanwege de unieke kalksteenformatie geeft het haast een surrealistisch en griezelig gevoel. Ook kent het gebied een zeer bijzondere flora en fauna. (bron: Wikipedia )

Wandelvakantie Andalusië Caminito del Rey - Spaans leren Tilburg - Catharina Española - Sergio
Parque Natural de Grazalema - Catharina Española
Wandelreis Zuid Spanje Catharina Española - Ontspanning na een intensieve wandeling

Parque Natural de Grazalema

Wandelen door het Parque Natural de Grazalema betekent wandelen in absolute stilte, met de mooiste vergezichten, midden in de natuur met roofvogels die cirkelen boven je hoofd.

Ook lopen we langs hele interessante plaatsen zoals Valle del Endrinal, el Puerto de Boyar, el Río Majaceite of El Pinsapar. Je geniet van het ene na het andere fantastische uitzicht.

Na je intensieve ontspanning is het tijd om je zelf te verwennen. In speciale restaurantjes eet je de heerlijkste lokale producten zoals de lekkerste kaas die je ooit geproefd hebt, de fijnste vleeswaren en het heerlijkste gebak.

Ook brengen we een bezoek aan Ronda.

Spaanse restaurantjes - Wandelvakantie Andalusie - Catharina Española

Inbegrepen

 • Engels en Spaanstalige gids

  Voor iedereen toegankelijk, Sergio spreekt uitmuntend Engels en Spaans.

 • 7 nachten 2 pers. kamers

  De prijs is voor een tweepersoonskamer. Alléén op een kamer kan ook, daarvoor rekenen we een toeslag van € 10, – per nacht.

 • Altijd met een professionele gids op pad

  Vooral voor de gezelligheid en gedetailleerde uitleg over alles wat je maar wil vragen. Maar zeker ook voor je veiligheid.

 • 2 picnics in de bergen

  Genieten pur sang, in alle rust streek delicatessen eten en drinken.

 • Vervoer tussen de hotels

  Tijdens je wandelvakantie bezoek je twee authentieke hotels. Het vervoer tussen beide hotels is inbegrepen en geen gesjouw met je koffers.

 • Transfer van en naar vliegveld inbegrepen

  Als je in Malaga bent geland, ben je op vakantie. Vanaf dat moment stap je in de transfer bus en ga je naar het eerste hotel.

Niet inbegrepen

 • Maaltijden

  De maaltijden zijn voor eigen rekening. De gids zorgt er wel voor dat je op plekjes komt waar je als toerist niet zomaar terecht komt. Behalve dat je lekker eet zijn de prijzen zeer aangenaam.

 • Entree voor de monumenten

  Je kiest zelf of je bij verschillende monumenten naar binnen gaat of dat je het bezoek een keer over slaat.

Reviews over de reizenNet terug van alweer de derde geweldige wandelreis met Sergio (georganiseerd door Catharina Española). In de omschrijving op de website is geen woord te veel gezegd, wat hebben we weer genoten! Heerlijk om zo ondergedompeld te worden in de spaanse taal, natuur, cultuur en gastronomie.

Wilma BeekmansCursist van het eerste uurCatharina heeft een geweldige reis georganiseerd naar Sanlúcar de Barrameda. Echte de moeite waard! Top van A tot Z en geweldige mensen.

Sofie Verhagen

Data en prijzen

 • 17 tot 24 juni 2019
 • € 1195,-  prijs incl vlucht en transfer

Hoe verder als je je hebt ingeschreven?

Deze reis boek je via een resibureau, altijd gegarandeerd goed geregeld en zekerheid. Jessie of Manon nemen contact met je op voor verdere informatie, toelichting en het maken van een reservering.

Stuur meer vrijblijvend informatie