Lesoverzicht
8 maart 2019

Ik heb in het eerste weekend van februari 2019 deelgenomen aan het Spaanse weekend en ik vond het zeer geslaagd. Inspirerende lessen van Sergio ( wel pittig!) en leuk feest met heerlijke spaanse hapjes! Een aanrader dus.

Helene Dupont
28 november 2018

Het Spanjegevoel in Tilburg bij Catharina, wat wil je nog meer? Het leren van een mooie taal van een enthousiaste, stimulerende, kundige en gezellige profesora in een relaxte sfeer.

De lange Hollandse óóóóós worden omgetoverd tot korte Spaanse òhs, heb je af en toe een dipje, no problema, die laat Catharina verdwijnen als sneeuw voor de Spaanse zon. Kortom Spaanse les bij Catharina is una FIESTA.

Hilda Groenendijk
24 oktober 2018

In oktober heb ik voor de tweede keer een reis gemaakt onder leiding van Sergio. De eerste reis was geweldig. De wandelingen, de uitleg, de zorg, de plekken waar je komt … De tweede reis was zo mogelijk nog gezelliger, nog leuker, nog mooier, zelfs nog authentieker. Je maakt kennis en je ervaart het echte Spanje. Dat komt door de hotels die Sergio uitkiest. Door de soort wandelingen die hij organiseert. De lunchplekken die hij uitkiest. Door de manier waarop hij onderweg de heerlijkste happen serveert. Uniek zoals hij een tomaat versiert en onderweg opdient op een "sterrenmanier". Door zijn humor. Wat hebben we een plezier gehad! Wandelen in Donana is mooi, maar Sergio maakt er een feest van door de wandeling zo te plannen dat we vanaf de hoge duinen de zon konden zien ondergaan in de oceaan. Daarbij toverde hij heerlijke tapas en natuurlijk de echte Monzanilla uit zijn rugzak! Niet te vergeten: Sergio spreekt Spaans zo duidelijk, zo rustig en zo aangepast dat ik met maar een goed jaar ervaring in Spaans heel veel kan verstaan en zo heel veel bijleer. En wat ik niet goed heb begrepen leggen de reisgenoten me uit. Ik ga in mei zeker weer mee. Dank je wel Catharina dat je deze reizen organiseert!

Mariette Kobussen
13 oktober 2018

Net terug van alweer de derde geweldige wandelreis met Sergio (georganiseerd door Catharina Española), deze keer in de provincie Huelva. In de omschrijving op de website is geen woord te veel gezegd, wat hebben we weer genoten! Heerlijk om zo ondergedompeld te worden in de spaanse taal, natuur, cultuur en gastronomie.

Natuurlijk hebben we ook deze keer weer ontzettend geluk gehad met het weer (ik verdenk Sergio ervan dat hij ook dát geregeld heeft...), maar ook deze derde keer wist hij ons steeds weer te verrassen. Hij kent de meest prachtige plekjes en de mooiste verhalen, en weet die met veel enthousiasme te vertellen. Allemaal in het Spaans, maar welk je niveau je ook hebt, hij weet het zo duidelijk en met zoveel expressiviteit te brengen dat iedereen het wel kan volgen.En wat er allemaal onderweg uit zijn rugzak getoverd wordt... mmm, het water loopt me weer in de mond.

Zeker weer voor herhaling vatbaar dus, gelukkig hebben Catharina Española en Sergio nog plannen genoeg 🙂

En ondertussen studeer ik met heel veel plezier via haar talenschool om de volgende keer nét weer ietsje beter beslagen ten ijs te komen. Ook die lessen zijn geweldig, zo blijft het leuk om die mooie maar moeilijke taal onder de knie te krijgen

Wilma Beekmans
19 september 2018

Sinds 3 jaar heb ik les bij Catharina Española. In een ontspannen sfeer Spaans leren met andere gemotiveerde mensen. Karin is een fijne docent, is geduldig en blijft uitleg geven, al vraag je het voor de zoveelste keer. Ze verzorgt afwisselende lessen en gebruikt buiten de lesboeken diverse materialen als leesboekjes en liedjes. Ik ga iedere week met plezier naar de les!

Marjolein
27 augustus 2018

Catharina en haar lessen in 1 woord? Fantásticooooooooo!!!!! 🙂

Kim
19 augustus 2018

Vorig jaar heb ik de overstap gemaakt naar de school van Catharina, na eerder al een aantal malen met haar reizen naar Spanje meegegaan te zijn. Ik zit nu in een gezellige klas met 5 medecursisten. De lessen lijken voorbij te vliegen. Catharina geeft prima uitleg en dankzij haar gaat het met mijn uitspraak weer een stuk beter. In mei ben ik mee geweest met de wandelreis naar de Sierra Nevada onder leiding van Sergio, eigenaar van een taalschool in Sanlúcar de Barrameda, oud docent van Catharina, wandelende encyclopedie, grappenmaker en bezitter van een wonderbaarlijke rugzak, waar tijdens de wandelingen op gezette tijden onwaarschijnlijke hoeveelheden van allerlei delicatessen van de streek uit kwamen. We hebben met de groep, aangevuld met de lokale gids Fernando, een aantal schitterende wandelingen gemaakt en hadden daarbij ideaal wandelweer. Aansluitend aan de wandelweek heb ik deelgenomen aan de lesweek in Sanlúcar. Sanlúcar is een gezellig typisch Spaans stadje zonder veel buitenlandse toeristen, gelegen aan de monding van de Gualdalquivir. Hier kregen we, naar niveau verdeeld over 4 klassen, ’s ochtends les en was er ’s middags en ’s avonds tijd voor ontspanning, waarbij Sergio dikwijls ook een activiteit organiseerde. Een extra verrassing werd dit jaar gevormd door een grote groep pelgrims, die als onderdeel van de jaarlijkse bedevaart naar El Rocío door Sanlúcar trokken en daar vervolgens met ponten de rivier overstaken. Een fantastisch schouwspel met veel paarden, karren, terreinauto’s en mensen in traditionele kleding, waar de lestijden even voor werden verschoven. Het waren twee geweldige weken. Volgend jaar weer.

Rob

Geef hier uw review