Lesoverzicht

Wandelen in Andalusië, een smeltkroes van culturen

Wandelreis - Sanlúcar de Barrameda in Spanje

Laatste update: 27 mei 2022

23 september tot 30 september 2021 – Licht tot middelzware wandelreis naar Parque Natural de Cazorla, en la provincia de Jaén.

9 oktober tot 16 oktober – Middel tot zware wandelreis naar o.a. La Laguna de Medina, Sendero de La Morita o el Camino del Estrecho. Ze laten ons leiden door vreedzame landschappen y we bezoeken prachtige dorpen zoals Alcalá de los Gazules, Medina Sidonia o Benalup Casas-Viejas.

Deze wandelreizen zijn te combineren met de studiereis naar Sanlúcar de Barrameda van 30 sept tot 9 okt 2022

En natuurlijk weer eten en drinken op speciaal uitgezochte plekjes. En genieten van de Spaanse taal, cultuur en een voldaan gevoel. Het wandelen vraagt een gemiddelde inspanning en de routes zijn niet te lang. Tevens heb je veel rustpauzes tussendoor. Je krijgt dan ook voldoende gelegenheid om je te ontspannen en om te genieten van de omgeving. Deze wandelreis is ook gericht op het ontdekken van culturele bezienswaardigheden.

Schrijf je in, laat je verrassen en geniet met volle teugen!

Je geniet dan ook in de meest complete zin van het woord. Geweldige sfeer, fantastische uitzichten, sublieme geuren en smaken van lokale versnaperingen en streekwijnen. Daarnaast kom je weer thuis met een flinke dosis cultureel erfgoed.

Op en top Spanje!

Reisinformatie

Vertrekdatum: donderdag 23 september 2021
Einddatum: donderdag 30 september 2021
Prijs: € 775Exclusief vliegreis
Download folder
Vertrekdatum: zaterdag 9 oktober 2021
Einddatum: zaterdag 16 oktober 2021
Prijs: € 775Exclusief vliegreis
Download folder

Dagexcursie naar de witte dorpen

https://spaanslerentilburg.nl/wp-content/uploads/2019/10/Wandelreis-Spanje-dagexcursie-naar-witte-dorpenjpg.jpg

We bezoeken de dorpen:

  • Setenil de Las Bodegas met zijn grotwoningen
  • Zahara de la Sierra met zijn stuwmeer en de Arabische toren
  • Bornas met zijn spectaculaire uitzichten op het gebergte van de Sierra de Grazakema

reviews

Wat zeggen deelnemers over de reizen

Rated 5 out of 5
11 april 2019

Ik ben geen cursist (mijn vrouw volgt al jaren les bij Karin) maar kreeg de mogelijkheid aangeboden om als gast met de studiereis mee te reizen. Heb de week als zeer plezierig ervaren, de gastvrijheid en de onderlinge sfeer waren in mijn ogen prima voor elkaar. Het was mijn vakantie waard. De studiegenoten en Karin wil ik daar hartelijk voor bedanken

Armand Lagrouw
Rated 5 out of 5
11 april 2019

Gewéldig!.. de studiereis naar Malaga april 2019.

Super georganiseerd door toffe Juf Catharina van het schoolreisje..

Top gekwalificeerde docenten van Instituto Malaga! Veel geleerd. Warme gezellige groep, allen leerlingen van toffe Juf natuurlijk!

Waanzinnig leuke stad Malaga!.. kortom..voor herhaling vatbaar!!

Saludos Nora

Noor
Rated 5 out of 5
5 april 2019

Week Spaanse les gevolgd op Malaca Instituto met een groep studenten. Erg leuke ervaring, goede balans tussen de taal leren en de stad ontdekken. Alles top geregeld.

Geert-jan
Rated 5 out of 5
24 oktober 2018

In oktober heb ik voor de tweede keer een reis gemaakt onder leiding van Sergio. De eerste reis was geweldig. De wandelingen, de uitleg, de zorg, de plekken waar je komt … De tweede reis was zo mogelijk nog gezelliger, nog leuker, nog mooier, zelfs nog authentieker. Je maakt kennis en je ervaart het echte Spanje. Dat komt door de hotels die Sergio uitkiest. Door de soort wandelingen die hij organiseert. De lunchplekken die hij uitkiest. Door de manier waarop hij onderweg de heerlijkste happen serveert. Uniek zoals hij een tomaat versiert en onderweg opdient op een "sterrenmanier". Door zijn humor. Wat hebben we een plezier gehad! Wandelen in Donana is mooi, maar Sergio maakt er een feest van door de wandeling zo te plannen dat we vanaf de hoge duinen de zon konden zien ondergaan in de oceaan. Daarbij toverde hij heerlijke tapas en natuurlijk de echte Monzanilla uit zijn rugzak! Niet te vergeten: Sergio spreekt Spaans zo duidelijk, zo rustig en zo aangepast dat ik met maar een goed jaar ervaring in Spaans heel veel kan verstaan en zo heel veel bijleer. En wat ik niet goed heb begrepen leggen de reisgenoten me uit. Ik ga in mei zeker weer mee. Dank je wel Catharina dat je deze reizen organiseert!

Mariette Kobussen
Bekijk meer reviews van klanten 

Inbegrepen

Spaanstalige gids

Deze gids spreekt Spaans en een beetje Engels

7 nachten 2 pers. kamers

De prijs is voor een tweepersoonskamer. Alléén op een kamer kan ook, daarvoor rekenen we een toeslag van € 20, – per nacht.

Altijd met een professionele gids op pad

Vooral voor de gezelligheid en gedetailleerde uitleg over alles wat je maar wil vragen. Maar zeker ook voor je veiligheid.

2 picnics in de bergen

Genieten pur sang, in alle rust streek delicatessen eten en drinken.

Vervoer tussen de hotels

Tijdens je wandelvakantie verblijf je in twee authentieke hotels. Het vervoer tussen beide hotels is inbegrepen en geen gesjouw met je koffers.

Transfer

Bij de terugreis een transfer naar het vliegveld.

Niet inbegrepen

Maaltijden

De maaltijden zijn voor eigen rekening. De gids zorgt er wel voor dat je op plekjes komt waar je als toerist niet zomaar terecht komt. Behalve dat je lekker eet zijn de prijzen zeer aangenaam.

Entree voor de monumenten

Je kiest zelf of je bij verschillende monumenten naar binnen gaat of dat je het bezoek een keer over slaat.