Lesoverzicht

Wandelen in Andalusië, een smeltkroes van culturen

Wandelreis

Laatste update: 6 december 2023

Nieuwe wandelreizen in 2024. De wandel en taalreis is te combineren

12 mei tot 19 mei 2024 - 7 nachten

Wandeltocht in het natuurpark Sierra de Grazalema, een biosfeerreservaat, gelegen in de provincie Cádiz.

De bossen, sparrenbomen, kurkeiken en steeneiken maken dit gebergte tot een ideale plek voor het beoefenen van middellange en lage bergwandelingen. De witte dorpjes met Andalusische sfeer en gastronomie zijn ideaal voor een aangename rust na wandelroutes zoals Los Llanos del Republicano, La Calzada Romana, El Pinsapar of de klim naar de Torreón op 1.648 meter boven zeeniveau, het hoogste punt in de provincie Cádiz vanwaar je prachtige panoramische uitzichten hebt. Op heldere dagen kun je zelfs tot aan de Sierra Nevada of de Straat van Gibraltar kijken.

29 september tot 6 september 2024 – Licht tot middelzware wandelreis naar Parque Natural de Cazorla, en la provincia de Jaén.

Het biosfeerreservaat Sierras de Cazorla, Segura en Las Villas biedt een diversiteit aan fauna en flora. Bovendien bevatten deze bergen een belangrijk reservoir van watervoorraden, zowel bovengronds als ondergronds. en vormt de kop van twee belangrijke hydrografische bekkens: de Guadalquivir en de Segura.

Routes zoals het ontstaan van de rivier Guadalquivir, de Cerezuelo-rivier en de Borosa-rivier nemen ons mee in de geschiedenis van de regio via de watercultuur. En anderen vinden de route leuk van de Nasrid-grens, de grens tussen Arabieren en christenen ten tijde van de Reconquista, brengt ons dichter bij de geschiedenis van Spanje.

Deze wandelreis is te combineren met de taalreis naar Sanlúcar de Barrameda

En natuurlijk weer eten en drinken op speciaal uitgezochte plekjes. En genieten van de Spaanse taal, cultuur en een voldaan gevoel. Het wandelen vraagt een gemiddelde inspanning en de routes zijn niet te lang. Tevens heb je veel rustpauzes tussendoor. Je krijgt dan ook voldoende gelegenheid om je te ontspannen en om te genieten van de omgeving. Deze wandelreis is ook gericht op het ontdekken van culturele bezienswaardigheden.

Schrijf je in, laat je verrassen en geniet met volle teugen!

Je geniet dan ook in de meest complete zin van het woord. Geweldige sfeer, fantastische uitzichten, sublieme geuren en smaken van lokale versnaperingen en streekwijnen. Daarnaast kom je weer thuis met een flinke dosis cultureel erfgoed.

Op en top Spanje!

Download de PDF voor een uitgebreide beschrijving van de taalreis en wandelreis

Reisinformatie

Vertrekdatum: zondag 12 mei 2024
Einddatum: zondag 19 mei 2024
Prijs: € 775Exclusief vliegreis
Download folder
Vertrekdatum: zondag 29 september 2024
Einddatum: zondag 6 oktober 2024
Prijs: € 875Exclusief vliegreis
Download folder

Dagexcursie naar de witte dorpen

https://spaanslerentilburg.nl/wp-content/uploads/2019/10/Wandelreis-Spanje-dagexcursie-naar-witte-dorpenjpg.jpg

We bezoeken de dorpen:

  • Setenil de Las Bodegas met zijn grotwoningen
  • Zahara de la Sierra met zijn stuwmeer en de Arabische toren
  • Bornas met zijn spectaculaire uitzichten op het gebergte van de Sierra de Grazakema

reviews

Wat zeggen deelnemers over de reizen

Rated 5,0 out of 5
11 april 2019

Ik ben geen cursist (mijn vrouw volgt al jaren les bij Karin) maar kreeg de mogelijkheid aangeboden om als gast met de studiereis mee te reizen. Heb de week als zeer plezierig ervaren, de gastvrijheid en de onderlinge sfeer waren in mijn ogen prima voor elkaar. Het was mijn vakantie waard. De studiegenoten en Karin wil ik daar hartelijk voor bedanken

Armand Lagrouw
Rated 5,0 out of 5
11 april 2019

Gewéldig!.. de studiereis naar Malaga april 2019.

Super georganiseerd door toffe Juf Catharina van het schoolreisje..

Top gekwalificeerde docenten van Instituto Malaga! Veel geleerd. Warme gezellige groep, allen leerlingen van toffe Juf natuurlijk!

Waanzinnig leuke stad Malaga!.. kortom..voor herhaling vatbaar!!

Saludos Nora

Noor
Rated 5,0 out of 5
5 april 2019

Week Spaanse les gevolgd op Malaca Instituto met een groep studenten. Erg leuke ervaring, goede balans tussen de taal leren en de stad ontdekken. Alles top geregeld.

Geert-jan
Rated 5,0 out of 5
24 oktober 2018

In oktober heb ik voor de tweede keer een reis gemaakt onder leiding van Sergio. De eerste reis was geweldig. De wandelingen, de uitleg, de zorg, de plekken waar je komt … De tweede reis was zo mogelijk nog gezelliger, nog leuker, nog mooier, zelfs nog authentieker. Je maakt kennis en je ervaart het echte Spanje. Dat komt door de hotels die Sergio uitkiest. Door de soort wandelingen die hij organiseert. De lunchplekken die hij uitkiest. Door de manier waarop hij onderweg de heerlijkste happen serveert. Uniek zoals hij een tomaat versiert en onderweg opdient op een "sterrenmanier". Door zijn humor. Wat hebben we een plezier gehad! Wandelen in Donana is mooi, maar Sergio maakt er een feest van door de wandeling zo te plannen dat we vanaf de hoge duinen de zon konden zien ondergaan in de oceaan. Daarbij toverde hij heerlijke tapas en natuurlijk de echte Monzanilla uit zijn rugzak! Niet te vergeten: Sergio spreekt Spaans zo duidelijk, zo rustig en zo aangepast dat ik met maar een goed jaar ervaring in Spaans heel veel kan verstaan en zo heel veel bijleer. En wat ik niet goed heb begrepen leggen de reisgenoten me uit. Ik ga in mei zeker weer mee. Dank je wel Catharina dat je deze reizen organiseert!

Mariette Kobussen
Bekijk meer reviews van klanten 

Reisinformatie aanvragen

Heb je vragen? Of wil je je aanmelden? Gebruik dit aanmeldformulier en ik neem snel contact met je op.

Inbegrepen

Spaanstalige gids

Deze gids spreekt Spaans en een beetje Engels

7 nachten 2 pers. kamers

De prijs is voor een tweepersoonskamer. Alléén op een kamer kan ook, daarvoor rekenen we een toeslag van € 20, – per nacht.

Altijd met een professionele gids op pad

Vooral voor de gezelligheid en gedetailleerde uitleg over alles wat je maar wil vragen. Maar zeker ook voor je veiligheid.

2 picnics in de bergen

Genieten pur sang, in alle rust streek delicatessen eten en drinken.

Vervoer tussen de hotels

Tijdens je wandelvakantie verblijf je in twee authentieke hotels. Het vervoer tussen beide hotels is inbegrepen en geen gesjouw met je koffers.

Transfer

Bij de terugreis een transfer naar het vliegveld.

Niet inbegrepen

Maaltijden

De maaltijden zijn voor eigen rekening. De gids zorgt er wel voor dat je op plekjes komt waar je als toerist niet zomaar terecht komt. Behalve dat je lekker eet zijn de prijzen zeer aangenaam.

Entree voor de monumenten

Je kiest zelf of je bij verschillende monumenten naar binnen gaat of dat je het bezoek een keer over slaat.